Wanders Auto`s heeft de beschikking over de nieuwste apparatuur waarmee wij de mogelijkheid hebben een airco-check uit te voeren.

Na het aansluiten van de airco service equipement op uw voertuig worden wij aan de hand van de diagnose test voorzien van alle relevante informatie aangaande de werking van uw airco systeem.

Na deze test zullen wij met u bespreken wat de volgende stap is c.q. moet zijn. Functioneert uw airco naar behoren dan kunt u uw auto weer meenemen om vervolgens na een jaar wederom een preventieve airco check te laten uitvoeren.

Het kan natuurlijk ook zijn dat het noodzakelijk is om een airco service beurt uit te voeren.

Een airco service beurt moet in ieder geval iedere 2 jaar worden uitgevoerd en dient als een grondige controle van het complete airco systeem. Bij deze service beurt worden hoge en lage druk en de uitstroomtemperatuur gemeten.Verder worden alle belangrijke componenten gecontroleerd (voor zover visueel zichtbaar).

  • Minimaal 1 x per 2 jaar onderhoud aan de airco is noodzakelijk
  • Dit is noodzakelijk omdat een airco systeem ongeveer 10% koudemiddel per jaar verliest. Bij te weinig koudemiddel trekt het systeem vocht aan hetgeen zeer schadelijk is voor het airco systeem. Tevens bestaat er kans dat de compressor heet/te heet wordt hetgeen een dure reparatie met zich meebrengt.
  • Zet uw auto airco minstens 1 x per week aan (zeker 10 minuten). Ook in de winter. Dit is noodzakelijk omdat afdichtingen anders uitdrogen en daardoor stuk gaan waardoor het systeem gaat lekken. De ervaring heeft geleerd dat de meeste auto airco’s stuk gaan omdat deze niet of te weinig gebruikt worden.
  • Zet uw auto airco 10 minuten voordat u de motor afzet uit om te voorkomen dat er schimmel en bacteriën kunnen ontstaan bij de verdamper (vocht)
  • Een plasje water onder de auto na gebruik van de auto airco betekent afgevoerde condenswater wat bij de verdamper is ontstaan
  • Bij warm weer eerst de ramen even openzetten voordat u de auto airco aanzet. De warmte is dan voor een groot deel uit de auto zodat de airco minder hard hoeft te werken om het interieur koel te krijgen. 
          

 

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Meer info